Dagboek fragment: Leonardo da Vinci oktober 2022


Dagboek fragment Leonardo da Vinci oktober 2022

Leonardo da Vinci’s meesterwerk de “Mona Lisa”, tot aan zijn dood werkte hij eraan. En nu 504 jaar na zijn overgaan, kijken nog duizenden mensen ieder jaar naar dit mysterieuze kunstwerk.

Mona Lisa haar beeltenis licht op in mijn boekenkast, wanneer ik onze boekenkast aan het opruimen ben. Ik pak het prentje vast en kijk er met een schuin oog naar. Misschien wordt het tijd dat ik het een andere plek ga geven. Net als dat ik mijn ervaringen van de afgelopen 5 jaar een andere plek dien te geven.

Ik wil afscheid nemen van een periode waarin ik mezelf meerdere keren kwijtraakte, waarin andermans waarheid (kwaad en/of goed bedoeld) In mijn hoofd werden ze stemmen van zelfdestructie. Ze wilden mij van mijn verlangen weerhouden. Stemmen die me van mijn innerlijke waarheid wilde beroven omdat deze stemmen zeiden dat ik gek was, niet afgestemd op het goede omdat het onbegrijpelijke verhalen verteld. Ik zou getraumatiseerd zijn en niet bewust genoeg zijn. Nee, ik moest vooral allerlei cursussen en opleidingen doen om mezelf te verbeteren. Ze zeiden dat ik aan mezelf moest werken. Aan al mijn schaduwen, vorige levens en ik weet niet wat nog meer. Ik zou entiteiten bij me dragen etc. Ik werd er bijna bang en moedeloos van het idee dat ik al die suggesties zou moeten aannemen als mijn eigen innerlijke waarheid. Alsof ik nu niet goed genoeg ben of niet gelukkig. En toch liet ik me meerdere malen verleiden door die stemmen van onzekerheid en faalangst in mijn hoofd waardoor ik ze geloofde. Maar er was telkens ook een andere stem. Een stem die recht uit mijn hart komt, een stem die me meerdere malen laat ontroeren. Een stem die zacht is en me steeds opnieuw thuis brengt en me doet herinneren aan wie ik werkelijk ben. En deze stem maakt ook geluid en spreekt de taal van het veld van licht. Het is even wennen om er vrij in te mogen bewegen van mezelf vooral in contact en verbinding met anderen, maar het geeft me zo’n enorme vrijheid en plezier dat ik het gevoel heb volledig in mijn eigen eenheid aanwezig te zijn. Waardoor ik de verbinding kan voelen die wezenlijk is. De verbinding met het veld van de oneindige mogelijkheden. Ook wel quantumveld genoemd.

Ik voel de plotselinge elektriciteit over mijn lijf wat zich uit in kippenvel over mijn hele lijf. Ik begin in lichttaal te spreken tegen het prentje. Ik weet niet wat ik zeg maar maak duidelijk contact. Alsof de frequentie van Mona Lisa me iets wil vertellen. Ik voel hoe de kameleon contact maakt buiten tijd en ruimte. Hij laat me twee gezichten zien in het beeld van Mona Lisa, ze schuiven in elkaar als ik naar zijn kunstwerk kijk. Het ontroerd me. Deze man was echt briljant. Ik weet zijn waarheid en ergens voel ik in mijn menselijke hart het verdriet wat onvoorwaardelijke liefde kan meebrengen.

Het is de gekte van zo’n diepe verbinding voelen met iemand dat het je ziel blootlegt. Dat je hierdoor ineens ervaart wie je werkelijk bent. Maar waar velen vervolgens niets mee kunnen omdat de ander dit anders of niet beleeft of er misschien een andere vertaling van maakt. Er zijn soms teveel verschillen waardoor we in verschillende waarheden leven waardoor we elkaar niet kunnen begrijpen of verstaan.

Ik voel zijn ervaring van verlies, afscheid en vergankelijkheid in het schilderij en tevens zijn grootste vondst van de eeuwige verbinding. Ik heb beide ook op een bewuste manier mogen ervaren in verschillende vormen van zielsverwantschap. Het betekent in vertrouwen en liefde het weten kunnen loslaten en overgeven aan dat wat we niet weten en niet in de hand hebben.

Ik glimlach naar de ongelooflijke bevestiging die ik krijg van mijn grote vriend de kameleon. Ik zie en voel wat hij geschilderd heeft en begrijp wat hij me probeert te vertellen. Het veld moedigt me in alles aan om mijn zielenroerselen niet te verbranden in het paasvuur van het aankomend jaar. Ik voel het licht van de acht vibreren door mijn lijf. Ik besluit het prentje nog even terug te zetten op haar plekje in de boekenkast. Ik neem twee stappen achteruit en kijk vanaf een afstand naar haar.

Kunst blijft iets geniaals. Iedereen kan vanuit heel veel verschillende gevoelens, perspectieven en motieven naar kunst kijken en in zich opnemen. Er zijn zoveel verschillende verhalen over schilderijen, überhaupt over kunst. Het maakt dat kunst nooit de leugen of de waarheid vertelt. Je kunt alleen je eigen vertaling er van maken. Zo communiceert ook het niet wetende veld en ons hogere bewustzijnsvorm met ons. Prachtig en wonderlijk toch? Alles bestaat in het quantumveld en daardoor zijn er ongelooflijk veel vertalingen van dat wie we werkelijk zijn. De kunst is je eigen authentieke vertaling van jouw inspiraties, jouw liefde, jouw wezenlijkheid in het quantumveld te belichamen. Zodat ook anderen geïnspireerd kunnen worden hetzelfde te doen.

Wat ik zelf voel met de Mona Lisa, is de beleving en kracht van de zoektocht naar de ziel die da Vinci ondertussen gewoonweg leefde. Hij ontdekte de mystieke liefde en magie van creatiekracht. Ik hoor de fluistering van zijn waarheidsvertaling binnen in mij. Deze stem vertelt dat hij in de illusie die je ziet, de twee die één is, heeft geschilderd. “Mona” en “Lisa”, het is zijn eigen ontwaken van zijn ziel. Hij heeft zijn eigen zielswaarheid in de vorm weten te schilderen. Er zijn ontelbare mogelijkheden om de drie eenheid uit te leggen en te ervaren omdat dit gewoonweg een natuurwet is. De natuurwet van scheppingskracht. Het trilt in de trilling van de aarde zelf.

De Mona Lisa is de kroon op zijn leven, het is Leo’s vertaling van de drie eenheid die hij ook in het laatste avondmaal heeft geschilderd. Maar de belichaamde versie van zijn ziel vond hij in de ogen en in de ontmoetingen met zijn geliefde Salai. De magische liefde die hij voor een groot deel in zijn leven geheim en mystiek hield. In veel schilderijen zie je Salai terug komen. Het ontroerd me hoe krachtig zijn zielswaarheid, zijn frequentie, zo aanwezig kan zijn in mijn veld. Alsof ik hem bijna kan aanraken. Het voelt vertrouwd en intiem. Dit is een pure samensmelting zoals bedoeld is tussen twee scheppingskrachten in dezelfde frequentie. Ik voel zijn pure liefde. Ik ervaar het als een kadootje dat hij zijn frequentie aan me laat voelen en dat ik die mag ontvangen. Dit is de kracht van Osmose.

Ik ga achter mijn pc zitten want ik voel de kameleon in mijn handen: “Nienke, jij ziet en voelt in elk schilderij die ik schilderde ook jouw zielswaarheid. Het is de frequentie die zich laat voelen vanuit jouw oorsprong. Het trilt voor jouw geestesoog vanuit het niet weten. Samen met mij creëer je deze vertaling van binnenuit via jouw hartsverbinding, gebruikmakend van jouw eigen vertaling en verbeeldingskracht. Je voelt, hoort en weet me via jou helderheid. Dag mevrouw de kameleon. Hoe gaat het met u?”

Hij fluistert zachtjes in mijn hart. Hij grinnikt speels in mijn gevoel en pakt mijn hand.: “Ik danste net als jij de frequentie van osmose op aarde. Ik schilderde de onvoorwaardelijke liefdesdans vele malen zichtbaar en tegelijkertijd verborgen. In de Mona Lisa kan je die dans volledig zien. Vele zien het niet maar voelen zich er gek genoeg toch tot aangetrokken omdat de ziel het weet. Ik zal er iets meer over blootgeven, door jouw handen die nu typen op jouw laptop.”

 “Nienke, jij weet dat mijn onderzoekend vermogen naar het begrijpen van de Schepper, de ziel mijn passie was. Ik onderzocht zowel de aarde als het universum. Ik leefde mijn passie en daarin ontmoette ik mijn zielsverlangen in mij maar ook buiten mij. Ik liet hem bijna in elk levenswerk en elke creatie terugkomen. De liefde die ik voelde voor Salai was niet te bevatten. Deze liefde werd gaandeweg een obsessie omdat ik deze liefde wilde begrijpen. Het was aards en hemels tegelijkertijd. Ik heb mezelf vele malen verloren en eenzaam gevoeld, omdat hij er niets van wilde weten. Later begreep ik, dat dit met mijn zielenopdracht te maken had. De scheppingskracht van onvoorwaardelijke goddelijke magische liefde herinneren, ervaren en doorvoelen in mijn eigen menselijke belichaming.” En daar geheel mijn eigen vrije vertaling van maken.

“Ik liet Salai in alle vrijheid zijn eigen leven leven ondanks ik hem elke dag voelde in mijn eigen belichaming. Het was een geheel eigenzinnige vrije vogel die niet in een kooitje paste. Ik hield onbeschrijfelijk veel van hem omdat hij mij liet voelen en ervaren wie ik werkelijk was. Hij was mijn tegenpool en evenbeeld. We waren de twee die buiten de tijd en ruimte één is. Toen ik me dat bewust werd tijdens het schilderen van het laatste avond maal, heb ik tot aan het eind van mijn leven geprobeerd om in één beeld de belichaamde samensmelting van onze eenheid te schilderen. Het is mijn meesterwerk, mijn ziel, die ik in een beeltenis heb achtergelaten.”

“Mona Lisa is de samensmelting tussen Mona & Lisa. Zo noemde we ons als we samen waren. Tevens betekent het schilderij “mijn grote liefde”, “mijn Salai”. Ze staat voor de vrouwelijke goddelijke vorm die ik in hem zag en waaruit ik geboren werd als menselijk deel van twee en waar ik na mijn dood weer naar ben terug gekeerd. Jij, Nienke, noemt deze vorm Achior. Het is de goddelijke vonk, de oorspronkelijke vorm voor dat je de aarde dimensie bent binnengedrongen vanuit een andere dimensie en werd opgesplitst in twee vanuit wat hij benoemd als de acht.”

Wauw Leonardo, dankjewel voor deze dans. Ik begrijp heel goed wat jij hebt ervaren. Wat had ik je graag willen ontmoeten als mens en hierover met je willen spreken, je honderd uit gevraagd. Ik voel zo’n intense liefde als ik jou frequentie voel. Het voelt ergens als thuis. Ik had graag in je ogen gekeken en met je over mijn ontdekkingen in jouw schilderijen willen filosoferen. Hoewel mijn ontdekkingen eigenlijk van jou komen vanuit ons osmoseveld. Toch had ik je graag fysiek ontmoet. En aan de andere kant vind ik het echt wonderlijk van het quantumveld, dat we gewoon kunnen telefoneren met verschillende tijdlijnen in het nu. Het meest bizarre vind ik dat ik steeds weer terug gebeld wordt door jou op de momenten dat ik niet in mezelf geloof. De velden zitten echt boordevol humor, vind je niet?

“Ja, dat vind ik ook. 13 borden vol frequenties en nog veel meer dimensies om precies te zijn.

Ha ha, tja ook dat schilderij blijft iets magisch waarin allerlei verborgen waarheden in zitten. Waarin jij de wijsheid van de ziel jou zielsverlangen volledig op magische en mystieke liefdevolle wijze verraad. Jouw uiting en bewustzijn van het eenheidsbewustzijn in jezelf en buiten jezelf is werkelijk geniaal. Ik voel daar zoveel eigenliefde en waarheid in. Ik zie het hoofd, het hart en de ziel in jouw schilderij en dat, kameleon, dat is echt de kunst van ware liefde. Jij weet mensen te raken in hun ziel. Zonder dat ze jouw werkelijke waarheid kennen. Dat is toch geniaal, jij bent een echte alchemist. Hij grijst in mijn gevoel verleidelijk naar me, zegt niets meer en verdwijnt net zo onvoorspelbaar zoals hij zich kenbaar maakte.

Mijn hart gloeit als de zon en ik blaas een kus naar Mona en Lisa. Twee heren die de frequentie van onvoorwaardelijke liefde wilden ervaren op aarde in een eigen belichaming vanuit een eigen waarheid en opgesplitste versie van hun oorspronkelijke zelf. Ze vormen samen één en dezelfde reus die in een ander dimensieveld leeft.

Ik glimlach, mijn hart straalt liefde en dankbaarheid. Osmose ervaren, doorvoelen en vertalen op verschillende manieren, dat is toch echt wel mijn Passie. Wat was dit weer een wonderlijke uitwisseling. Dank je wel Mona & Lisa en Mon Salai, dat je me aan mijn zielswaarheid herinnerd. Bedankt voor jouw mystieke geniale liefdeskunst, maar bovenal voor dit magische momentum waarin ik met jou mag dansen en mij echt thuis voel in de beweging van jouw ware handen. Wij trillen in de eenheid, in een opgesplitste tweevoudigheid. We trillen onze eigen liefde vrij in het veld, in ons eigen script en eigen tijdlijn. Maar door onze bewuste verbinding in de uitwisseling met het quantumveld smelten we samen tot een drievoudigheid, wat zodoende voor een eenheidsbeleving zorgt. En ik deze blog kan vrijgeven. Bewuste osmose vind plaats wanneer mijn hart, hoofd en ziel tegelijkertijd in het nu met elkaar resoneren. Mijn scheppingskracht wordt dan automatisch geactiveerd. Wonderlijk toch de code drie-eenheid? Ik noem het de code van scheppingskracht? Het meest wonderlijke van deze code is dat het bestaat uit oneindig veel mogelijkheden. Wanneer je weet hoe je jouw eigen scheppingskracht kan activeren.

Druk op de link https://youtu.be/gmMM63-Bfd4 of kijk onder mijn activatie op deze website wanneer je mijn scheppingskracht in de vorm een activatie wil ervaren. Deze activatie activeert je innerlijke stem. Je innerlijke stem die vrijkomt wanneer je hart en ziel worden aangeraakt.

Wie weet mag mijn innerlijke stem vanuit mijn mogelijkheid jou aanraken in jouw innerlijke stem. Jouw innerlijke stem die de mogelijkheid bied om je scheppingskracht te activeren.

Liefs Veldtkracht