Het ontstaan van het logo.

In 2017 viel me een woord toe. Ik wist gewoon dat dit ‘de naam’ zou zijn voor hetgeen ik zou gaan doen! Ik reed in de auto onderweg ergens naar toe en vanuit het niets hoorde ik het woord “veldkracht”. Ik zag de letters voor me dansen en zag hoe mijn eigen naam spontaan in het woord werd gepuzzeld. Ik zag dat ze het woord “ Veldtkracht” creëerden. Ik voelde met heel mijn hart dat het klopte maar mijn hoofd vond het een hele gekke naam. Ik moest er in ieder geval erg aan wennen.

Ik was er van overtuigd dat ik een massagepraktijk zou gaan beginnen. Ik had mijn opleiding met succes afgerond en had genoeg ervaring opgedaan. Mijn lieve man had een prachtige massageruimte voor me gebouwd en ik had hem al helemaal ingericht. Ik was enthousiast en kon beginnen.
Maar ergens fluisterde een stem in mij, iets onverstaanbaars. Ik voelde dat er iets niet klopte, alsof er iets miste, alsof iets anders de bedoeling was. Het gevoel was zo sterk, dat ik me ineens erg teleurgesteld voelde en verward, waardoor er niets meer uit mijn handen kwam. Ik kwam mezelf op allerlei gebieden flink tegen en werd me bewust van programma’s die me niet dienden. Op bijzondere wijze kwam ik toen in aanraking met Lijfkracht en Systeemherstel. Ik raakte geïnteresseerd en nadat ik beide cursussen gevolgd en afgerond had, was ik in de veronderstelling dat ik iets met Lijfkracht, Systeem herstel en massage zou gaan doen.

Maar tijdens het oefenen met mijn moeder, broer, man en zoon wilden mijn handen iets totaal anders doen dan het geleerde. Mijn handen bewogen op een manier die nog geen naam had, het was een beetje gek. In de aanwezigheid van mijn familie voelde ik niet dat het gek was, maar als ik er bij nadacht om hier een praktijk in te beginnen schaamde ik me, omdat ik toen niet goed kon uitleggen wat ik aan het doen was. Voor mijn gevoel deed ik maar wat.
Het enige wat ik voelde is dat mijn handen dingen voelden, ze maakten spontaan verbinding met iets waarbij er informatie vrij kwam. Ik zag dat dit informatie was die zowel voor mij als voor de ander bedoeld was.

Dit vermogen van mijn handen herkende ik. Ik had het in 2015 voor het eerst spontaan ervaren tijdens een meditatie groepssessie, waar ik destijds regelmatig heen ging. Ik ben vanaf dat moment ook thuis veel gaan mediteren omdat ik er door was gefascineerd. Ik liet mijn handen hun gang gaan en ik voelde na mate ik dit vaker deed, dat mijn handen verfijnder in mijn systeem begonnen te werken. Ik wist niet zo goed wat er precies gebeurde, maar het fascineerde me intens. Ik voelde heling en een totaal andere wereld voor me open gaan. Een wereld die ik me gaandeweg ergens opnieuw begon te herinneren. Een wereld die ik als klein meisje had ervaren maar ook vele levens eerder.

Hierdoor kwam ik in een rollercoaster van bewustzijnservaringen terecht. Ik werkte veel samen met mijn lichaam en de energieën die mijn handen voelde. Het rare was dat ik daarbij soms spontaan beelden zag, herinneringen maar ook verschillende wezens waarmee ik in een vreemd soortige taal begon te spreken. Mijn hele systeem reageerde intens. Ik raakte opgeruimder en bewuster van mezelf en begon me zelf weer lief te hebben en te waarderen.

Omdat dit geen naam had en ik niet kon uitleggen wat ik precies deed of wat er gebeurde durfde ik niet zo goed hierin een eigen praktijk te beginnen. Ik vond het allemaal een beetje vaag en ik houd niet van vaagheid en zweverigheid. Dus ik dacht: "als ik gewoon een praktijk lijfkracht en systeemherstel begin, wordt het vanzelf wel duidelijk wat de bedoeling is." Wederom was ik erg enthousiast en had ook nu weer voldoende geoefend met Lijfkracht en Systeemherstel en kon beginnen.

Maar ook nu voelde ik “ Nee dit is het niet”. En wederom was ik teleurgesteld. Wat is dan toch de bedoeling? Ik wil gewoon graag iets doen en voor mezelf beginnen. Op een gegeven moment hoorde ik :

“Volg je hart Nienke, alles stapje voor stapje, vul niets in en laat alle controle los, het komt vanzelf, het is er al, het komt naar je toe.” Het wordt vanzelf duidelijk. Ga weg uit je hoofd en ga voelen, ga maar ervaren.

Ik dacht “Oké, lekker vaag”, “ Maar goed, we zullen het wel gaan meemaken”.

Op 2 januari 2020 ontving ik out of the blue een logo. Het begon met een droom over mijn overleden oom. Hij liet me het logo zien van zijn coaching bureau. Een logo dat mijn moeder en broer voor hem ontworpen hadden.
Het beeld was zo helder maar ik begreep het niet helemaal en liet het maar los. De volgende ochtend scrolde ik door mijn foto’s om mijn telefoon op te schonen en kwam een foto van de zilvercode van mijn blauwdruk (ontworpen door Janosh) tegen. De foto lichte op en begon te bewegen voor mijn ogen. Ik voelde elke cel in mijn lichaam reageren en zakte ineens heel diep weg in de foto. Alsof ik er even helemaal ingezogen werd. Ik voelde ineens hoe er weer gepuzzeld werd en zag dat de droom over mijn oom, een specifieke vorm naar voren bracht in de blauwdruk en ik zag hoe “Veldtkracht” er in gepuzzeld werd. Het duurde echt maar heel kort. Er kwam een koortsachtig gevoel in me op, ik wilde het direct vastleggen voordat ik het beeld kwijt zou zijn. Ik zocht snel een papiertje en potlood en maakte vlug een klein tekeningetje zodat ik het niet kon vergeten.

‘s Middags ging ik met mijn kinderen naar de film Frozen 2. Ik werd erg geraakt door deze kinderfilm. Het ging over het vinden van je innerlijke kracht, het vijfde element. Ik voelde me even heel sterk verbonden met Elsa die op zoek was naar haar vijfde element. Toen we thuis kwamen zag ik het tekeningetje weer liggen, werd er enthousiast van en ben het gaan uittekenen. Ik voelde zoveel liefde en zag steeds de kleur groen, dat ik er niet over na hoefde te denken, het moest gewoon groen worden. Ik raakte in een soort flow en ben gaan kijken of ik het zelf op de computer kon ontwerpen.

En echt werkelijk waar, vol verbazing en verwondering zat ik met open mond ontroerd twee uur later naar een prachtig logo te kijken, mijn eigen logo. Ik was compleet verbaasd dat ik het helemaal zelf ontworpen had en dat het ook nog eens lukte. En dit alles was binnen nog geen dag gerealiseerd. Het was alsof ik me in een soort magische flow begaf alsof het geleid werd.
Ik voelde me er direct helemaal mee verbonden en ik weet nu dat het ook de perfecte naam en logo is voor wat ik doe en waar mijn passie ligt.

Toen ik mijn moeder mijn ervaring aan het einde van de dag deelde konden we niet meer op de naam van mijn oom zijn bureau komen, totdat mijn man zich “ quintesse” herinnerde.
Mijn moeder zocht het op en stuurde me het volgende:

“De kwintessens is in hedendaags spraakgebruik de aanduiding voor dat waar het in wezen om gaat, het wezenlijke van een zaak of gebeurtenis, de kern van de zaak, het hart, het niet-materiële. In oude filosofieën is het de benaming voor het vijfde element.”


Ik begon echt keihard te huilen, hoe is het mogelijk! Wat een synchroniciteit en wat wonderlijk wat het universum mij vandaag allemaal verteld. Het was alsof ik zelf in een magische film was beland. Wauw, Veldtkracht “is” mijn vijfde element.

Nu ik het opschrijf krijg ik de boodschap dat mijn oom me eerder, op Allerzielen in 2017 via een channeling, al iets heeft toegefluisterd. Ik was daar met mijn moeder en zij had een foto van mijn overleden oom mee en ik van mijn overleden hond.

Mijn oom zei tegen mijn moeder via de channeler;

"Je dochter heeft goud in handen".

Ik dacht toen dat het over mijn massages ging en de energie die ik vaak voelde stromen uit mijn handen.

Ook mijn hond had een boodschap voor me,

"Innerlijke kracht, je mag best zelfverzekerd zijn." 
"Dus als je nu iets nieuws wil, ga er dan ook echt voor." 

Ik begreep er geen drol van want ik ga er toch voor, ik liet het maar voor wat het was.
Het veld laat me nu op dit moment ook weten dat de naam Quintesse een combinatie was van de naam van zijn hond Quinta en kwintessen. Hoe bijzonder op dit moment, nu ik aan het opschrijven ben over mijn oom en mijn eigen hond. Dit is nou precies een voorbeeld van wat Veldtkracht is.

Zoals je leest toont Veldtkracht zich over het algemeen onverwachts, spontaan en in het nu. Het is niet te controleren, het geeft informatie vrij op verschillende creatieve manieren en via verschillende vormen, precies op de manier en wijze waar het hart en bewustzijn op dat moment om vraagt en wat voor handen is.
Op deze momenten smelten al mijn delen zowel bewust als onbewust samen met andere bewustzijnsvelden. Hierbij komt nieuwe informatie vrij. Het is ten alle tijden “gevraagd” en zeker de bedoeling want anders gebeurt er gewoonweg niets.
Alles gebeurt precies in het moment wanneer en de manier waarop het de bedoeling is.
Dat maakt dat het voor mij vooral een speels avontuur in het “nu” is.

Veldtkracht