De steen der wijzen.

De steen der wijzen.

Ik las mijn dochter vanavond voor en zag opnieuw een driehoek met een cirkel. Op de voorkant van het boek waar ik al drie weken uit aan het voorlezen ben staat een grote A. In plaats van het middenstreepje zit er een dikke stip.

Het trekt ineens mijn aandacht het licht op en mijn temperatuur verhoogt zich tot een warme blos op mijn wangen.

Ik weet dan dat het veld me iets wil zeggen. Een symbool van een driehoek met een cirkel. Ik zie het in de meest gekke dingen. Wat wil het me toch zeggen.

Ik moet het nu toch maar opzoeken. Want ik heb geen idee wat voor symbool het is. Ik voel er niets bij en krijg er ook geen beelden bij. Het roept enkel mijn aandacht. 

Ik zoek het symbool op en kom uiteindelijk bij de steen der wijzen uit. Ik lees er iets over maar ook hier voel ik niets bij en krijg geen beelden. Ik laat het maar gaan. 

Tot het woord steen voor mijn geestesoog opdoemt. Ik moet aan mijn liefde voor bergkristallen denken.

De bergkristal is een zeer liefdevolle pure steen met geneeskrachtige eigenschappen. Het draagt zelfheling, zelfliefde, zuivering, balans, troost, pijnstilling, rust, verbinding en is licht brengend. 

Het is de steen die in zijn omgeving waar die ook is versterkend werkt. Puur door de stromende activerende vermogens waarmee de steen de omgeving bekrachtigt en richting geeft. Het draagt daarom ook de kracht van stromend, dansend water. 

Tja, ik kan er niets anders van maken dat het veld me graag wil vertellen dat de bergkristal voor mij de steen der wijzen is. 

En dat kan ik alleen maar beamen want van de bergkristal heb ik intens veel geleerd en dat doe ik nog steeds iedere dag.

Sterker nog deze steen is mijn levensechte grootste lerares in zelfheling en zelfliefde. Ik houd enorm veel van haar in alle vormen waarin ze zich bevind. Het grappige is dat deze steen eigenlijk geen kleur draagt maar toch als je goed kijkt hebben ze vaak ingesloten regenbogen.

Twee weken terug kreeg ik spontaan ineens een prachtige bergkristal met ook een prachtige regenboog ingesloten. Degene vertelde me dat ze erg onzeker was geweest welke steen ze voor me uit wilde kiezen, uiteindelijk had ze puur op haar gevoel eentje uitgekozen! 

Ik vond het zo gaaf dat ik de gever niet alleen hoefde te vertellen dat ze de perfecte keuze had gemaakt, maar ik kon het haar ook laten zien. Ik liet haar zien hoe prachtig het is om op je eigen intuïtie te navigeren zelfs als je je onzeker voelt. Juist dan ontstaat er magie!

Het was namelijk niet alleen de regenboog in de steen die het hem deed, nee de steen paste precies bij de andere in de vensterbank. Het bleek zelfs de ontbrekende schakel in het midden te zijn. Het bracht de rij stenen in een betere balans. 

Maar de meeste indruk maakte de “op gevoel gekozen” steen op mij toen ik de steen in mijn hand vast hield en de steen me diep liet wortelen in de aarde.

En dat, dat was werkelijk een magisch gevoel en een groots kado. Het was precies wat ik nodig had de ontbrekende sleutel.

Verwonderd en dankbaar knuffelde we elkaar.  
Wat een bijzonder kado

Niet alleen bedoeld voor de ontvanger maar ook bedoeld voor de gever. 

En dat, dat is nu precies de kracht van de steen der wijzen!

I love it!  

Liefs veldtkracht!