Hoera! "Veldtkracht online" is geboren!

Wauw, wat een bijzonder geboorte proces is dit geweest! En ja, wat ben ik trots op mijn website. Als mensen me eerder hadden verteld, dat ik zelf een website zou gaan bouwen en daarmee zelf online zou gaan, dan had ik ze denk ik compleet voor gek verklaard.

Hoe bijzonder kan het leven lopen als je naar je hart luistert en dit volgens haar tempo en wijsheid volgt. Ik heb gemerkt dat ik wegen heb bewandeld die ik nooit had kunnen bedenken. En dat is maar goed ook, anders was ik er misschien niet eens aan begonnen. Alles tot nu toe is precies zo gelopen zoals het moest zijn en dat vind ik wonderlijk. Het is tot nu toe een magische reis geweest die eigenlijk best veel weg heeft van een sprookje.

Een sprookje met veel bijzondere avonturen en uitdagingen, waarin het donker in mij zich steeds met het licht weet te verenigen en zo tot scheppende vermogens komt. Een sprookje waarin verschillende werelden zich aan mij tonen. Waar heksen, tovenaars, koningen en koninginnen in voorkomen. Waar de prins en prinses elkaar na een lange avontuurlijke reis eindelijk ontmoeten en zich verenigen. Een sprookje waarin draken en monsters worden verslagen met magie en innerlijke kracht, met als gevolg dat er bijzondere schatten worden gevonden en vrij gegeven. Schatten die lange tijd verborgen zijn gehouden en vergeten.

Mijn leven is een groot avontuur met allerlei verschillende ervaringen en bijzondere ontmoetingen. Ontmoetingen met mede sprookjes figuren, sprekende dieren, stenen, planten en andere magische wezens. Afgelopen zomer kwam ik onderweg een bijzondere waterbron tegen. Ik keek in de waterbron en ontmoette mezelf volledig in al mijn naaktheid in de weerspiegeling van het water. Toen ik dwars door het wateroppervlak van mijn eigen spiegelbeeld de waterbron in sprong, begaf ik me spontaan ineens in "de" magische bron. De bron liet me een verhaal herinneren over wie ik werkelijk ben. Het liet me zien en herinneren dat ik lange tijd mijn eigen spookje en magie vergeten was. Ik durfde niet meer in mezelf, mijn eigen creatie, verhaal en waarheid te geloven. Niet alleen door de ervaringen die ik had opgedaan, maar ook door alle verwarringen. Veel mensen zeggen dat sprookjes en magie niet bestaan. Ze zeggen dat het voor kleine kinderen en /of voor gekkie ’s is. Ik heb ook een lange tijd deze waarheid aangenomen en geloofd. Maar ik ben erachter gekomen dat dit niet mijn waarheid is, dat sprookjes, magie en wonderen wel degelijk bestaan, omdat ik ze werkelijk creëer en ervaar. Precies zoals ik als kind ook deed en ervaren heb. Ik weet me het weer te herinneren dankzij de magische bron.

De bron toonde me dat alle ervaringen en ontmoetingen tot nu toe me onvoorwaardelijk gesteund hebben om mezelf lief te hebben, mezelf te vertrouwen, in mezelf te geloven, mezelf recht te doen en mijn eigen waarde te (h)erkennen. Ze hebben me geholpen het script en Nienke de hoofdrolspeler van mijn verhaal weer te herinneren. Wat er voor gezorgd heeft dat Veldtkracht tot leven kon komen. De bron gaf me een helder overzicht, door een slinger te geven aan mijn innerlijk kompas waardoor ik ineens helder kon zien, voelen en horen wat de bedoeling was. Ik begon aan een nieuwe reis.

Ik diende al mijn ideeën en plannen aan de kant te gooien en de stilte in te gaan. Ik kwam in de stilte van mezelf terecht waarbij ik een helder beeld kreeg over Veldtkracht. Toen ik me verdiepte in dit beeld (wat uit de hoofdrolspeler Nienke bestond) kreeg mijn website die ik aan het bouwen was ineens een andere wending. Een wending die volledig resoneert met wie ik ben en wat ik graag doe. Ik kwam in de flow en binnen no-time had ik ineens een website gebouwd. Ik heb me intens geleid en gesteund gevoeld door het universum tijdens dit proces. Magie en creatiekracht? Ja, ik ervaar het als pure Magie en creatiekracht.

Ik ervaar mijn leven als een groot magisch avontuur en ja, af en toe is het ook een hels avontuur. Vaak zit het mee en ben ik me bewust van wat er gebeurd en soms valt het tegen omdat ik een uitdaging aangereikt krijg om me ergens bewust van te worden. Ik heb geleerd met vallen en opstaan dat ik altijd een keuze heb hoe ik hier mee om wil gaan en welke rol ik me zelf wil toebedelen in hetgeen ik ervaar. Daar ben ik zelf geheel verantwoordelijk voor.

Vaak gebeurd dit van nature onbewust en neem ik vanuit mijn ervaringen en programmeringen automatisch een rol aan. Soms ben ik een dappere ridder, de reddende prins, de goede fee, een wijze kruidenvrouw, de koning, koningin of de prinses in volle overgave. Soms ben ik een tovenaar met een toverstaf, een pratend dier of een ander magisch wezen. Soms ben ik ook de boze heks, draak, monster, gewoonweg niets en niemand of juist heel gewoon mezelf. Al deze rollen zitten in mij en speel het spel hiermee op de aarde in de vorm Nienke. Deze rollen helpen me allemaal om bewust te worden wie ik werkelijk ben. Welke rol ik speel hangt af van wat er bewust wil worden in het spel en welke rol in mij daarbij past en welke medespeler(s) ik daarbij aantrek. Ze zijn allemaal even waardevol en bestaan uit onvoorwaardelijke liefde. Dat is zoals ik het ervaar.

De mede- en tegenspelers die ik aantrek tijdens het spelen van mijn verhaal kunnen fijne spelers zijn, maar ook minder fijne. De minder fijne spelers kunnen me in werelden en geraaktheden brengen waar ik liever ver vandaan wil blijven, omdat ze in een andere waarheid of wereld geloven, en mij veroordelen en willen overtuigen van hun waarheid of dat mij willen opleggen. De ene keer ben ik me bewust waarom ik dit aantrek, maar ook regelmatig niet. En dan voel ik dat ik dit wil onderzoeken omdat ik weet dat er nieuwe schatten in mijzelf en buiten mezelf nog verborgen en vergeten zijn.

Wanneer ik in de spiegel van de ander of andere wereld te durven kijken, voorbij de sluiers van de verpakking en vergetelheid. Zie ik continu hetzelfde en dat is dat we allemaal angstvallig een prachtige schat verborgen houden.

Namelijk: “ De herinnering aan onvoorwaardelijke liefde”.

En dat is wat Veldtkracht mij en mogelijk ook jou wil laten herinneren.

Dit doet Veldtkracht door gewoon aanwezig te zijn en vrij te geven wat vrijgegeven wil worden in het moment via osmose.

Liefs Nienke