Pasen, Ajax, Feyenoord en de goddelijke scheidsrechter.

In de vensterbank staat al dagen een kaart met een tulpentuin er op afgebeeld. De kaart is handgeschreven en de woorden dragen een religieuze tekst over het gedenken van Jezus zijn sterven. Tussen de kaart vond ik een gevouwen folder van de supporters van Jehova. Het is een uitnodiging voor een QR feestje met als thema de waarheid. De intentie is om gezamenlijk de herdenking van Jezus dood te vieren met een laatste avondmaal. Waarom zou deze postpastoor zoveel moeite doen om mij een handgeschreven kaart te sturen, vraag ik me af.

Ik voel er van alles bij. Tijdens het lezen van de kaart lopen de rillingen over mijn lijf, de complete tafelschikking van het laatste avondmaal wordt volledig door elkaar geschud. Wat is hier in godsnaam de bedoeling van? Willen ze echt een potje poker blijven spelen? Wanneer ik vraag aan hen wat de bedoeling hiervan is, staart iedereen aan de tafel mij aan met een pokerface en wacht gespannen af hoe ik ga reageren. Tja, wat zal ik doen met dit hele zootje ongeregeld?

Ik kijk de heilige graal recht in de ogen aan, daar waar mijn ziel is.  “En?” vraagt het me woordloos: neem je het brood en de wijn aan?” Woordloos zeg ik dat ik dat een heel vreemde vraag vind. Want als je als heilige graal de uitkomst al weet, waarom zou je het dan nog vragen? Gaat het jullie om mijn waarheid over Judas? Judas heeft niemand verraden, hij wilde enkel het verhaal van de graal vrijgeven. Hij wist alleen niet dat de wereld daar toen nog niet klaar voor was. De wereld om hem heen noemde hem daarom de grote verrader. Hij wordt tot op de dag van vandaag de grote leugenaar genoemd omdat hij volgens het volk zijn verleidingen niet kon weerstaan. Bijzonder toch als je nagaat dat hij de waarheid over het grote verlangen in de mens wilde vrijgeven. Hij heeft net als Jezus zijn leven er voor op gegeven uit ware liefde.

Hij geloofde in de waarheid die Jezus en Maria Magdalena vrijgaven tijdens het laatste avondmaal. Omdat hij het zichzelf kon herinneren, voelen en ervaren. Hij en Jezus hebben beide hun leven gegeven om de boodschap van ware liefde te verankeren op de aarde. Wij hebben door de verpakking en het decor van de ervaring, er de vertaling van gemaakt dat liefde lijden is. Petrus is ook niet een verrader. Nee hij was degene waarop Jezus kon bouwen want hij heeft Maria Magdalena in veiligheid gebracht zodat de kennis van de heilige graal kon worden onderwezen en doorgegeven door een ware ervaringsdeskundige.

Judas had een groot verlangen om de waarheid vrij te geven in de hoop op een betere wereld. Maar zijn verlangen werd door het volk en zijn vertegenwoordigers omgetoverd in een leugen. De waarheid werd een leugen en het verlangen de hoer. En zodoende werd het veld van verraad, schuld, schaamte, macht, jaloezie, begeerte en hebzucht nog meer gevoed. Maria Magdalena werd de leugen en de hoer. En daarmee werd Eva gegoten in het symbool van de vrouw met haar verraderlijke appel die de slang haar gaf. De appel die eigenlijk voor het verlangen staat werd gedoopt tot de verboden vrucht. En de slang werd de duivel terwijl ze eigenlijk voor de innerlijke waarheid staat.

Inmiddels schamen we ons allemaal voor de appel, zijn we bang geborden voor de slang en zijn we de boom vergeten. Het onschuldige verlangen, de vrouw in onszelf. Het is de illusie van schuld, schaamte en angst voor afwijzing waardoor we macht, hebzucht en veroordeling hebben gecreëerd. Je wordt er dagelijks mee doodgegooid wat wel en niet goed is en wat je wel en niet moet hebben. De ene supporter schreeuwt nog harder dan de andere en ze willen allemaal gelijk hebben.

Ik neem een slok warme koffie en leun achterover op mijn stoel aan de keuken tafel. En kijk naar de tulpen op de kaart. Waarom stuurt de gepassioneerde supporter van Jezus me nu voor de tweede keer uitnodiging. Eerst ging het om het plannen van een geboorte feestje van een bloem en nu om een feestje ter nagedachtenis van het sterven van Jezus. Best gek, want ik dacht juist dat de supporters van Jezus ermee aan de weg timmeren dat Jezus juist leeft. Waarom zouden ze dan zijn sterven willen vieren?

Enfin. Misschien moet ik het bij mezelf houden en het aan mijn levenscoach vragen want hij weet altijd raad.  

Mijn persoonlijke levenscoach zet een tweede kopje koffie voor me op tafel. Hij weet dat ik van reizen houdt met een bakje koffie in mijn hand. Hij is 17 maar de meeste geven hem een jaar of 11. Hij staat naast me. Zijn gouden lokken glanzen in de ochtendzon. Met zijn helder blauwe stralende ogen en ondeugende kop kijkt hij recht in mijn ziel. Ik kijk terug en woordloos ontstaat er een gesprek.

Mam, wist je dat de wet van dualiteit de grootste grap van de eenheid is? Het is een spel dat door verschillende teams gespeeld wordt met allemaal hun eigen scheidsrechters, spelers, aanvoerders, coaches en supporters.

Ondertussen kijk ik glimlachend naar de dikke winter Feyenoord sjaal om zijn nek en korte mouwen Ajax shirt. Op zijn armen zie ik kippenvel ontstaan omdat de zon er op begint te schijnen. Wat is het toch een heerlijke man. Hij ziet mijn ogen opvlammen doordat ik hem lees, ik knipoog naar hem. Lachend en rebels spreekt hij de volgende woorden …

 “Feijenoord en Ajax kan wel samen, echt mam”

Hij wacht af met zijn grijns op mijn reactie en houd triomfantelijk zijn ogen op mijn ogen gericht die met al mijn delen beginnen te spelen. Hij wacht op mijn brede glimlach, omdat hij ook Mij ziet en leest. Hij weet het gewoon dat hij vroeg of laat gaat komen. Maar hij weet ook dat je een glimlach niet kan forceren. Hooguit aanmoedigen.

Mam, weet je ook dat sommige supporters soms te fanatiek kunnen worden in het creëren van glimlachen? Waardoor ze de boel onbedoeld willen forceren, waardoor aanmoedigingen, omgetoverd worden in ongevraagde goedbedoelde bemoeienissen. Waardoor sommige supporters te maken krijgen met de achterkant van hun verlangen en dit vervolgens in frequenties uitzenden en terug ontvangen.

Ja, dit soort uitwisselingen kennen we allemaal veel te goed. Het is de appel die in doeken is gewikkeld. Doeken van angst, macht, controle, bezit, begeerte, manipulatie, leugens, misleiding, dood, verlies, verraad, jaloezie en verderf. Het is de illusie dat de appel van de boom gescheiden is. Dat is de slangenkuil waar wij mensen regelmatig in vallen waardoor er een flinke vergeetachtigheid is ontstaan in wie we werkelijk van nature zijn.

Precies Mam, herhaalt hij met zijn ogen. Sommige supporters lijken zich er niet bewust van te zijn dat hun verlangen eigenlijk een onschuldige verleidelijke appel is. Zoals die groene frisse appels bij ons thuis op de fruitschaal. Wanneer dit verlangen onderdrukt wordt, wordt de verleiding naar deze groene appel als maar groter. Puur omdat men zichzelf verbied om er van te mogen proeven, tovert het verlangen zich om in destructieve verslavingen, nare gewoonten en vreemde programma’s waardoor de appel dus verpakt wordt in doeken.

Het verlangen is de ware liefde ervaren in jezelf en in de ander. Als de mens de ware betekenis van de groene appel niet begrijpt en zodoende de appel niet ont-wikkeld van zijn doeken. Maar er wel van blijft eten, zal het de mens blijven voeden met angst, gekte, armoede, en chaos. Niet goed of slecht maar het tovert de opvlammende stralende ogen en stralende glimlach op de gezichten van mensen weg.

Alleen een scheidsrechter kan dit spel stopzetten mam. Ik speel nu de scheidsrechter mam, want weet je, ik tover graag een lach op jouw en anderen hun gezicht. En zie dat deze nu op jouw gezicht ontbreekt. Mijn voetbal ziet er hetzelfde uit alleen is die van mij van leer en die van jou kristallijn. Maar de boodschap blijft hetzelfde want we spelen per slot van rekening hetzelfde spel.

Dus mam, ik blaas op mijn fluitje. Het spel wordt te armoedig gespeeld. Dit is niet het spel spelen van overvloed maar juist het spel van armoede. De kaart staat symbool voor de appel die ingewikkeld is. Mam, jij bent mijn vedette en mijn vedette dient beschermd te worden volgens het universum. Vooral tegen de overvloedige spelers met een tekort aan eigenliefde. Neem het ze niet kwalijk, misschien weten ze niet dat jij door hun overvloedige liefde wantrouwend wordt. Helemaal wanneer jij kadootje ontvangt die verpakt worden in een onecht en onduidelijk papiertje zoals deze.  Helaas en misschien een pijnlijk kado voor de speler, supporters en de coach die dachten jouw gelukkige te maken met de overvloed van liefde zonder eigenliefde. Jij bestaat nou eenmaal uit overvloed en overvloed trekt overvloed aan. En tja, laat ik nou een zeer rijke oprechte, liefdevolle, verwende stinkerd zijn die een neus heeft voor armoede als het om eigenliefde gaat. Want met mijn eigenliefde ben ik in staat om ook anderen te beschermen. Door ze gewoon de waarheid te vertellen over eigenliefde.

Dus als mensen op een armoedige manier met elkaar om gaan omdat ze bang zijn voor de overvloed van ware liefde of ware eigenliefde. Dan fluit ik alle spelers bij elkaar en zal ik vragen of jullie je even willen omkeren zodat ik met mijn schijnwerper op jullie eigen stoffige achterkant kan schijnen. Zodat jullie in de rust kunnen terug kijken waar je de overvloed van liefde voor jezelf in het veld bent verloren.

Dus beste spelers hier is mijn grote schijnwerper op jullie achterkant. Misschien voeld het een beetje gênant een schijnwerper op je achterkant. Maar eerlijk is eerlijk als het universum vraagt of ze je kennis willen laten maken met de overvloed van de ware liefde en vervolgens ook nog eens met de waarheid. Tja, dan kan je verwachten dat dat ook gebeurt.

Dus als mijn vedette van eigenliefde met een armoedige uitnodiging wordt geconfronteerd die niet is wat het lijkt. Dan moet ik als scheids van de overvloed toch echt even ingrijpen als haar ogen ineens niet meer stralen en haar stralende glimlach is verdwenen. Gelukkig bestaat er dan zoiets als koffie en voetbal waardoor de magische, waarheid zoeker in haar wakker wordt. De waarheidszoeker naar de ware liefde. Ze leest tussen de regels, de waarheid van de ziel en voeld dat deze speler, angstig is voor een ware confrontatie met zijn /haar eigen liefde. Het is de angst voor de appel.

Wanneer er een overvloed aan liefde naar mijn vedette wordt toegezonden omdat ze kennis willen maken met eigenliefde, maar het zichzelf niet gunnen omdat ze zichzelf niet vertrouwen, raakt ze wantrouwend. Doordat ze dan geconfronteerd wordt met de armoede en schaarste in het durven ontvangen van ware liefde. Uit ervaring weet ze dat ze dan liefde ontvangt die niet helemaal waar is, omdat ze dan niet een frisse groene appel opgediend krijgt maar een appel die in doeken is gewikkeld. Iets wat haar zelf ook regelmatig wel eens onbewust overkomt om er vervolgens bewustzijn op te verkrijgen.

Haar kracht is dat ze voorbij het masker recht in de ziel kan kijken voorbij de sluiers. Daar ziet ze de rijkdom van de ware liefde. Iets wat ze zeer verleidelijk en fascinerend vind in mensen omdat dat is waar ze naar verlangt. De ware liefde wakker maken in haarzelf maar ook in de ander.

En daar is eigenliefde voor nodig. Maar als je je eigenliefde overvloedig weggeeft net als mijn vedette ook geneigd is om te doen, dan vertrouwd ze het zaakje niet. En heeft ze de neiging om ze te confronteren met hun ingewikkelde appel. En hun vervolgens te laten zien wat de ware appel is. Zodat het verlangen weer in beide wordt wakker gemaakt en in liefde kan stromen.

Het verlangen die ze jaren achtereen veroordeelde in zichzelf geeft haar nu juist het zelfvertrouwen zichzelf te mogen zijn. Het laat haar de kracht van de frisse groene appel proeven en ervaren dat ze een onschuldig verlangen in zich draagt. Een verlangen die verleidelijk is omdat het de ware liefde voor zichzelf en de ander uitstraalt. Ze heeft alleen af en toe een beetje mannelijke bescherming en aanmoediging nodig als haar eigenliefde bedreigt wordt, door het ontbreken van eigenliefde in de liefde die de ander via zijn of haar overvloed naar haar toe wil zenden.

Mam, wauw top gedaan, ik dat je achterkant is weer verlicht, dus draai je om en schop gauw de goddelijke voetbal de hemel in. Dan weet je zeker dat de bal op goddelijke wijze vanzelf vanuit het universum weer naar je terug komt.

“Ajax en Feijenoord”

Ik hou van allebei, mam, zegt hij met een stralende kop. Ik ook, zeg ik. Ik kijk hem verwonderd aan en zeg zonder woorden. Jij bent een echt groots wijs man, een man van de nieuwe wereld net als je vader die weet hoe je met een gepassioneerde vrouw moet dansen die op magische wijze soms als een gekke roadrunner rondrent of in compleet andere dimensies zich bevind omdat ze de waarheid over zichzelf zoekt. 

Ja, Dat betekend vooral kalm aanwezig blijven en lief voor jezelf zijn en als ze het echt even niet meer weet. Slaat mijn vader een arm om d’r heen of roept “Aarde aan Nienke”. En ik? Ik tover met mijn ogen een voetbal en een bakje koffie. En bescherm haar met mijn overvloed.

Ik pak mijn sprankelende huistovenaar vast en knuffel hem helemaal fijn. Dank je wel lieve schat. Ik voel weer wat mijn eigenliefde is en mijn waarheid.

Jij maakt alles voor mij zo simpel en beeldend dat ik woorden kan geven aan wat ik ervaar en jouw ziel mij te vertellen heeft. Een ware levenscoach en beschermer waar ik altijd op kan vertrouwen en terug kan vallen omdat deze oprecht, eerlijk, zuiver, rechtdoorzee, kwetsbaar, liefdevol, onvoorwaardelijk en volhardend is. Jouw ware liefde. Dank je wel lieve schat dat jij het levensspel telkens geduldig weer opnieuw uitlegt via de voetbal. Waardoor ik me herinner en weet wie ik werkelijk ben.

Beste supporter S. van der Wal al weet ik dat je anders heet, bedankt voor je uitnodiging ik ga er niet op in. Jouw kaart gaf me flashback en vertelde me dat ik me diende om te draaien met mijn eigen misleidende achterkant. Dankjewel hiervoor. De kalmte deden de wind keren in mij. De slang in de boom vroeg, kies je voor de appel of de boom. Ik kies voor allebei omdat ze onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn maar bovenal kies ik voor het grootte geheim. Het is de bloem en het zaadje die me laten zien dat de appel en de boom bij elkaar horen. Het is het mosterdzaadje waar alles uit kan ontstaan wat je maar wenst. Mits het wel met je ziel in overeenstemming is en gevoed wordt door je eigen liefde vanuit zowel de hemel als de aarde.

Achior legt uit dat onze laatste gezamenlijke creatie, een activatie is die ondersteunend is met het keren van de storm en de wind in de mens. De activatie is vrijgegeven door de twee die één zijn. Zij bracht hem het zaadje die uitlegt dat verlangen ook een achterkant heeft, waarin je jezelf kunt verliezen als je hoofd, hart en ziel niet op 1 lijn zijn afgestemd. Waardoor je gevoelig kan worden voor invloeden van buitenaf. Invloeden die je de illusie geven dat je de wereld moet redden om ze kosten wat het kost een glimlach op hun gezicht te toveren. Terwijl het je enkel een spiegel voorhoud van dat wat er in jou leeft graag geopenbaard wil worden. Het is jouw eigen unieke levenszaadje die tot een wonderschone overvloedige bloem kan uitgroeien als het zichzelf liefheeft en (h)erkent in de ogen van de bloem, die elke dag in de spiegel voor jou verschijnt.

Ik kan niet anders dan mijn eigen waarheid me eigen maken, leven, volgen en vrijgeven. Ik ben ook Judas, Judas die geen leugens verspreid maar waarheid. De waarheid van de twee die een maakt. Het is de heilige graal die werd vrijgegeven tijdens het laatste avondmaal. En aan mij werd getoond, uitgelegd en door mij ervaren. Dat alles wordt geregisseerd door de grote gek die via een ander mijn lievelingsboek schreef en zorgde dat het op magische wijze naar me toe kwam vliegen.

Wist je dat Judas net als ik wilde dat de wereld zichzelf weer zou herinneren in wie hij werkelijk is. Maar dat de tijd daar nog niet rijp voor was. Nu wel, al zijn vele van ons zich dat nog niet gewaar. Het is aan de mensen die zich het wel gewaar zijn om hun eigen zaadjes en fris groene appels te verspreiden van hun eigen boom des leven. Maar voor je nieuwe zaadjes wenst te verspreiden heb je eerst nog de lentebloesem in de boom nodig. Wonderlijke bloemen die de boom versiert waarmee moeder aarde vader hemel verleid, waardoor zowel vader hemel als moeder aarde zich door elkaar gezien voelen voor wie ze werkelijk zijn en vader hemel opnieuw zaad schiet in de baarmoeder van moeder aarde.

Om eerlijk te zijn maken we er allemaal regelmatig een zootje ongeregeld van met onze ingewikkelde appels. Maar wanneer we voorbij de illusies van de ingewikkelde appel kunnen kijken, zien we dat de appel, de boom, het zaad en de bloemen een en dezelfde zijn. Waaraan we dus kunnen zien dat de hemel al lang op de aarde aanwezig is.

Zoals mijn goddelijke verleidelijke scheidsrechter zegt: “ het is de grote grap van de eenheid”. Waarin een heleboel Gekken het onmogelijke mogelijk hebben gemaakt door zichzelf op te splitsen in een vierkant en cirkel.  

Achior: Ik heb je gezegd alles komt goed want alles is goed. Laat de voetbal, jouw eigen frisse groene appel in onze eigen unieke boom je innerlijk kompas zijn. Jouw route is het levenszaad. Het zaadje die het verlangen van de bloementuin tot leven brengt. Doordat je altijd hebt gewenst jezelf te kunnen blijven in de overvloedige bloemen tuinen op aarde. Het is de code van jouw ziel die vrijgegeven wil worden vanuit zowel het zaad, de bloem, de appel en de boom. Het maakt daarbij niet uit hoe het landschap eruitziet. Ook niet met wie, wat, waar en wanneer. Jij maakt jou zaadje zichtbaar waaruit de meest wonderlijke bloemen van eigenliefde zichtbaar worden. Bloemen geschapen vanuit de twee die altijd één is. Dat is jou waarheid.

Achior neemt me mee naar mijn thuisfront. Hier in de allermooiste bloementuin van Arcturus waar nog altijd meneer kameleon, de oude gek zit te wachten op een bankje met een fonkelende voetbal. Het is mijn allerbeste kosmische vriend, mijn ziel: de grote reus. Ik verdwijn zowat in zijn reuze hand. Hij fluistert me toe: “wees moedig lieve schat en doe het nu, vouw je handen open”.

Ik vouw mijn handen open en laat opnieuw een vlinder vrij. De reus blaast een handkus naar me toe waardoor ik dans met de wind. Hij fluistert me toe, parkeer de wind niet, maar dans met de wind lieverd, dans zoals jij bent. Want het dansen in de wind tovert de verdwaalde vrouw en verdwaalde man om in een man en vrouw van de nieuwe wereld. Samen zijn ze het zaadje en de bloem waardoor er een verleidelijke frisse groene appel kan groeien in de boom des levens. De appel van Eigenliefde.

Dan wordt ik wakker gekust door de verleidelijkste voetbal scheids in de wereld. Het is de scheids aan mijn keukentafel, in zijn ogen lees ik “Goeie reis gehad mam? Welkom thuis.”

Uit zijn mond hoor ik: Ajax en Feyenoord  1-1.  Kijk ook 11 op mijn shirt.

Hij tovert zowel een glimlach als tranen op mijn gezicht. Je weet niet hoe dankbaar ik ben dat jij bestaat scheids. Je hebt net op tijd op je fluitje geblaast. Weet je hoe ongelooflijk sexy dat is? Ik heb er een beetje trek van gekregen dus ik neem een overheerlijke granny smith van de fruitschaal, jij ook een? Hij kijkt me met een opgetrokken neus vies aan. Ik lees in zijn ogen “eigenlijk heb ik liever nu een lekker koekje uit de koektrommel. Maar omdat je het zo verleidelijk, liefdevol vol verlangen met je vlammende ogen aan me vraagt of ik nog een vitamine overvloed kan gebruiken. Tja, dan ben ik verkocht want wie wil er nou geen overvloed aan vitamine love van eigenliefde ontvangen.

Fijne pasen!

Liefs van Nienke en de goddelijke scheidsrechter.

IMG_4879JPG

PS: Wanneer je mijn inspiraties wil vrijgeven of er iets uit wil gebruiken geef dan Veldtkracht als bronvermelding aan.